27/1

Morgen började med morot och kiwi, räknade kolorierna och allt men sen åt jag för mycket i skolan och sen åt jag mcyket nu när jag kom hem också! Skiiit! 
Men ska gå vidare nu, ska inte äta mer idag eftersom jag redan ätit så mycket. Ska även träna idag. Försöka bärnna av så mycket om möjligt.. Bla. en 70kcal pralin :( vad tuuuusan tänkte jag pååå :(
Nu ska jag borsta tänderna så jag inte vill äta, sen ska jag göra läxa och sen trääääänaaaa!!! Jag vill ju verkligen göra bra ifrån mig. vill gå ner till måndag. ska planera morgondagen nu.

Frukost: selleri juice på 3 celleri + en halv grapefrukt= 55kcal
Lunch: 1 glas vatten och liiiiite morötter= 31kcal
Middag: Broccoli och gröna bönor= 47kcal

Samanlagt antal kcal: 133kcal.
Kommer bli några tuggumi också men jag ska inte äta mer än detta!
Om jag följer detta kommer imorgon helt klart att bli en bra dag.

Träningen:
Morgon: 3oo kalorier på cross trainer (ca 1h) + 50 magrullningar, 50 benböj, 10 benböj med 1 kiloshantlar och boxning, 50 rygglyft och olika övningar med hantlar

Gympa i skolan: vet inte vad det blir men jag ska ta i.

Eftermiddag/kväll: 30 min jogging och senare 30 min power-walk.



Jag ska bli smal!!!!


Detta är nog den snyggaste människan jag sett! hittade henne då jag letade inspirationsbilder. SHIT, vad hon är snygg!!!


Dagens träning

Idag har jag gjort lite övningar som benböj mm. jag har även rullat på min ab-roller och känner redan att träningsvärken är på väg! Jag gillar faktiskt träningsvärk, då känns det som om man verkligen tog i!
JAg har utöver det varit på cross trainern i ca 85 min. Det finns en kaloriräknare på den och jag körde tills den sto på 420. Precis över vad jag ska äta idag. Sen används ju energi hela tiden, för att gå, prata eller skratta så med andra ord har jag varit duktig idag.
Nu gäller det bara att jag inte får för mig att kasta i mig något. Vilket jag gärna vill eftersom jag är dödligt sugen på chips. Jag vill verkligen inte vara sugen på det men jag kan inte hjälpa det. Och det äcklar mig lite att jag är så pass sugen..
Men jag klarar förhoppningsvis att stå emot och om lite mer än en timme ska jag ju äta min morot/grapefrukts sallad! Nu ska jag sätta igång och skapa en mapp för insipration på vackra, snygga och SMALA kroppar =)

BMI

Jag är 165 och väger 65kg. Det betyder att mitt BMI är 23,8 enligt Kellogs Special K MBI kalkylator. Över 25 räknas som övervikt, å om jag går upp 3 kg så är jag ÖVERVIKTIG!!!
Jag vill gråta! vadå överviktig! är det så illa..
Min målvikt är 52 kg och efter att ha kollat vad mitt BMI varit då känns det som ett hälsosamt mål. Jag kommer inte vara underviktig! mitt BMI hade då varit 19,1 och under 19 räknas som undevikt. Jag tycker att det är helt ultimat!

Jag vil helst ha gått ner allt till badsäsongen börjar.

Mitt mål till måndag är att gå ner till 63 kg. Det är två kilo på ungefär en vecka. jag vill verkligen det så det är bara att sätta igång!

 


26/1

Igår gick inte som planerat.. riktigt misslyckat. Men helt ärligt känns det som om jag är redo att lämna frosseridagarna bakom mig nu!

Frukost: 1 knäckebröd med ost, tomat, peppar och ett äpple (148 kcal)
Lunch: Chilli-Kyckling med broccoli (176 kcal)
Middag: Morots och Broccoli sallad (94kcal)

Samalagt antal kcal: 418

Känns verkligen som om jag kan klara det denna gången! Jag är riktigt taggad. Jag vill ju bli smal och snygg!




Måndag 25/1

Nya tag denna veckan. Denna veckan SKA jag gå ner i vikt!!!

Start vikt: 64,5 kg!!!

Dagens plan:
Frukost: Juice på 3 selleri och chilli, 1 äpple (110 kcal)
Lunch: Lite morötter i skolan (31 kcal)
Middag: Kyckling och broccoli (143 kcal)
Eventuella mellanmål: vatten

Om jag håller mig till dagens planering kommer jag att äta ca 284 kcal! Det är sjuuuukt lite! Men jag ska klara det! Jag ska, jag ska, jag ska!!!

Annat att göra idag:
* Plugga
* Ta en power-walk
* Träna på cross trainer
* Gör lite styrketränings övningar




Tänkte berätta hur jag lägger upp mina pass och kanske några bra övningar man kan göra sen! :)



Repris.

Jag ska börja om nu, en ny satsning! Man kan göra misstag, men man måste fortsätta och inte ge upp!
Ny invägning på måndag och då vill jag helst ha gått ner lite även om veckan inte varit så bra. Så nu fredag, lördag, söndag ska jag satsa! (förutom kvällsmaten idag)           

Jag vill verkligen klara detta nu, och jag tror att jag kommer klara det!                                                                 




20/1

Dagen började bra, jag tränade och sen åt jag gröt. Efter det gick det bara utför. Vill inte prata om idag.

Tips!

Det finns vissa saker som hjälper till att förbränna kalorier! Det är inga kosttilskott eller bantningspiller, utan bra råvaror.
Under många år har jag läst böcker, tidningar och på internet om bantning och jag kan inte komma ihåg källan till någon av dessa fakta och kan inte helt och hållet garantera att de är sant. Men jag är 99% säker, och aoavsett är det bådfe gott och nyttigt. Så här kommer några bra råvaror.

* Kanel. Perfekt att ha på den nyttiga (men tyvärr inte så goda) gröten på morgonen för att piffa upp den!

* Hallon. Perfekt till allt! att ha i flingorna, på gröten, i din smoothie eller bara att äta då sötsuget är som värst. Bättre att ta ett hallon en en bit (som ofta blir många fler..) choklad!

* Selleri. Jag måste erkänna att jag tycker att det är jätte äckligt.. men det är verkligen nyttigt och bra för den som försöker gå ner i vikt. Jag pressar ner det i nyttiga juicer där smaken döljs av goda frukter och bär.



Bilden är som vanligt från google =)

Nattliga funderingar

Jag kan inte sova. Om exakt fem timmar ringer min väckarklocka och då måste jag stiga upp. Men just nu kan jag helt enkelt inte sova. Jag funderar på att köpa hem några tabletter som ska hjälpa mig med viktminskningen men tanken skrämmer mig lite. Jag tror inte riktigt på viktminskningsprodukter. Jag tror faktiskt att man går upp allt igen när man slutat använda produkten.
Men såhär på natten så känns tanken lockande, mycket mer lockande en jogging rundan innan frukost jag planerat att ta.
Men varför lägger jag så mycket tid på att fundera över detta.. Jag borde sova nu, och innan idag borde jag övat på mitt fysikprov som jag ska ha på torsdag. Jag har inte övat alls. Jag har tänkt på mat, träning och på att gå ner i vikt. Inte ett dugg på krafter som jag borde tänka på.

Fast jag vill ju gå ner i vikt, mer än vad jag vill få MVG på provet. Som sagt, imorgon ska jag ta nya tag - utan bantningspiller. Jag ska använda mig av bra mat, mycket motion och en vilja av stål.


FAN!

rejält bakåtkliv idag :( på bion kunde jag inte hålla mig och köpte en "hot snacks" och en lakrisal. Inte nog med att priserna är överdrivet dyra på biograferna så satte jag nog i mig mer kalorier än jag gjort under hela dagen. Hur kunde jag!? Och nu när jag kom hem tog jag en tallrik flingor. Varför?
Om man gör ett snedsteg är det bara att kämpa vidare. Man ska inte ge upp som jag gjorde ikväll :(
FAN FAN FAN!!!

Känns som allt jobb jag gjort idag, och igår, var helt förgäves. Var det värt det? Nej!
Måste käma vidare imorgon..! Fan vad jag ångrar mig :(



Kommer aldrig se ut i närheten av det här om jag fortsätter trycka i mig allt möligt! :(
(bilden är från google.se)


Ändringar

Känner mig fortfarade mätt sen laxen, känns totalt onödigt att äta då man inte är hungrig. Med andra ord gjorde jag inte min smoothie. Nu är det ändå försent att äta om jag blir hungrig, en av mina regler i min nya livsstil är att inte äta efter klockan sju!

Dagens motion: Idag tog jag en 30min power-walk efter frukost. Nu ikväll gjorde jag några ärenden och det slutade med en rask promenad på ca 40 min! Bra jobbat! 

Vid nio tiden ska jag på bio. På bion ska jag inte äta något alls! Det blir en utmaning! Jag ska ta med mig en vatten flaska och en påse tuggumi.. nu håller jag tummarna för att jag ska klarar det.



ilden är från google.. jag gjorde krysset, hihi!

Tips!

Ett bra tips om man vill gå ner i vikt är att göra portionerna mindre. Lägg även om maten på en liten tallrik för att lura ögat att du äter mycket! Det ser även ut som om du har mer mat i en djup tallrik.

Det är viktigt att man inte äter för fort, det tar ca 20 min innan man känner sig mätt. Det är därför viktigt att ta det lugnt och inte äta mer än man måste. Om man fortsätter att äta efter man blivit mätt tänjs magsäcken ut och man får plats med mer mat nästa gång! Det går att krympa magsäcken igen genom att inte äta enda till man blir mätt! 



Bilden är från google.se

19/1

Frukost: kellogs k, mellanmjökl och frusna blåbär.
Lunch: Morötter i skolan..
Middag: Lax, gröna bönor och massor med chilli. drack egen pressad pelsinjuice till.
kvällsmål: ska göra en Smoothie på banan, hallon, blåbär och kanel.

Angående denna upprepade frukosten. Det är min absolua favorit frukost! Den är väldigt gott eftersom att blåbären ger det lite sötma och mjölken blir verkligen iskall!

Det känns som om jag äter lite mycket om jag vill gå ner. Åtminstone lite stora portioner. Det ska jag helt klart dra ner på! Det får nog bli ett tips!

Drömkropp

Jag ska sätta igång att plugga nu så jag kan komma ut på power-walk i kylan. Men ska bara lägga upp en bild som inspiration !

Vad jag vill ha till sommaren är det sträcket på mitten av magen som delar upp magmusklerna (vild gissning vad det gör, men snyggt är det!)
Jag hade ett sånt för länge sen.. Nu är det gömt under lager av fett och min mage är inte tillräckligt tränad för att det man skulle kunna se det endå.
Men till sommaren vill jag att man ska kunna se det!



även denna bild är från google..


Tips!

Ett tips är at ta på sig en viktminsknings ryggsäck då man är ute och tar en power-walk! Man tränar eftersom att man bär på något som väger.. men den stora anledningen är att kroppen tror att den äger mer och tyngre människor bränner fler kalorier!

Hur gör man sin viktrygsäck? Det finns vikt-västar att köpa som är praktiska att trä på sig under jackan men jag vill inte lägga mina pengar på det. Därför tar jag en bra ryggsäck som är bra för min rygg och lägger ner lite böcker i den!

Eftersom jag inte har gångstavar tar jag hantlar i händerna och svänger med armarna medan jag går. Allt för att bränna fler kalorier under min powe-walk!




(Bilden är från google.se) Megan Fox är nog den snyggaste människan på jorden..

18/1

Frukost: Fruktsallad med linfrö
Lunch: Morötter i skolan
Middag: Liten bit kokt kyckling, roccoli, körsbärstomater.. tog en kiwi till efterätt också :(
Kvällsmål: Fruktsallad

Motion:
* 60 min lungt tempo på cross trainer maskin
* Ska ta en 30 min power-walk med ett kilos hantlar i händerna och en viktryggsäck (förklaring kommer senare)

Slutsats: Kunde hoppat över efträtten eftersom jag ätit fruktsallad två gånge idag. Men jag var jätte, jätte sugen på något sött och en frukt är bättre än godis eller liknande. Kunde tagit i hårdare då jag tränade.. ska komensera med en ganska snabb p-w!



Bilden är från google.se. Visst ser det jätte gott ut! Gott kan vara nyttigt också

17/1

Igår blev inte alls som planerat. Det vlv godis, läsk, alkohol och massor vitt bröd.
Idag tar jag nya tag. Ida börjar min bantning.

Frukost: Mellanmjölk, special K, blåbär
Lunch: Fruktsallad med linfrön
Middag: Spagetti och köttfärssås. (mammas mat, måste äta.)

Nu ska jag ta på mig för att gå ut och ta en promenad. Jag måste ta tag i det här!



Bild lånad av google.se

16/1

Frukost: Kellogs K, mellanmjölk, blåbär. (måste köpa hem lättmjölk istället.)
Lunch: Smoothie: Banan, hallon, kanel, mellanmjöl, vatten. (spär ut mellanmjölken med vatten.)
Middag: Mamma lagar mat, jag måste äta det hon lagar. Ska ta litn portion och fylla ut tallriken med grönsaker. Efterätt: 1 kiwi.

Nu är dagen planerad. Jag ska inte äta mer än vad som står på listan. Vid hunger ska jag dricka vatten.

Motion:
* Promenerat i stan
* träna 60 min på indoor walking maskin
* "Styrketräning", med sittups, benböj mm.
* 30 min promenad efter middagen




Bild lånad av google.

Idag.

Vikt: 65 kg
Mål: 52 kg (än så länge)

Delmål 1: 60 kg. Belöning: spa dag med manikyr, pedikyr, hårinpackning mm.
Delmål 2: 58 kg. Belöning: Gymkort. (har kort till olika aktiviteter nu, som tex. gympa mm. inte min grej, ska börja gymma istället.)
Delmål 3: 56 kg. Belöning: Prenumeration på valfri tidning.
Delmål 2: 54 kg. Belöning: Shopping dag, handla en maxad sommar gardrob till den snygga kroppen!
MÅL: 52 kg!

Nu sätter vi igång!

En rykande färsk blogg! En rykande färsk start på det rykande färska året.
Ett nytt år är som gjort för nya vanor! Detta året ska jag börja om från början efter att ha låtit mig själv sjunka långt ner i självdestruktivt beteende. Jag har suttit hemma och ätit utan att bry mig om vänner, studier och framförallt MIG SJÄLV. Men nu är det ändringar på det, ut med det gamla jag och in med det nya!

Bloggen kommer vara ett sett för mig själv att se hur mycket jag äter respektive motionerar, men jag kommer även att skriva om tips, lite om självkänsla och egna erfarenheter jag förhoppningsvis kommer att få på vägen mot mitt nya mål.

Mina mål:
* Gå ner 10kg
* Sluta äta godis, chips, glass, dricka läsk osv.
* Motionera regelbundet
* Få en sund inställning till mig själv och min kropp
* Leva en hälsosam livstil

Följ mig på min resa mot mina mål, berätta gärna om du själv gjort en liknande resa, vill göra en men inte vågar, har gjort en, håller på med en eller bara vill läsa om min resa. Jag är tacksam för allt stöd och vill järna hjälpa dig så mycket det går också! Tillsammans klarar vi det omöjliga!


(Bild lånad av Google.se)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0